En ole viime aikoina hirveesti ehtiny päivittelemään blogia koska täällä oli vieraita ja parin viikon ajan kierreltiin nähtävyyksiä, baareja yms turistipaikkoja. Vantaan suurmies Duudson oli ensin kylässä vajaan viikon verran, Brice belgiasta osittain samoihin aikoihin viikon, Mikko muutaman päivän ja sitten vielä äiti ja täti viikon verran. Eli yliopistolla ei tarvinnut juurikaan käydä eikä kyllä nukkuakaan, sen verran intensiivinen ohjelma oli.

Ison D:n kanssa ohjelma oli melko perinteinen eli tutustuimme paikallisiin nähtävyyksiin taidetta ja kulttuuria unohtamatta. Illalla tuli jokunen olutkin juotua ja koska granadan sää ei kyseisellä viikolla ollut paras mahdollinen niin paikallisia baarejakin käytiin läpi. Hauskaa oli ja Pacokin sai pitkästä aikaa bilekaverin itselleen! Vielä ensimmäisenä iltana kämppiksen synttäreillä oli havaittavissa kenties aika erosta johtuvaa matkaväsymystä, mutta viimeistään Erasmus-bileiden ilmaiset juomat saivat mestarinkin liekkeihin! Bileistä puheenollen sama ei ikinä onnistuisi skinnarilassa. Mainittakoon vielä että Duudsoni näytti nuoremmille mallia myös keilauksessa ja voitti yhden (!) pisteen erolla toiseksi tulleen suomalaisen, muun euroopan jäädessä jämä sijoille!


552348.jpg

Isännät

552341.jpg

Fiesta de ERASMUS

552344.jpg

Keilaamassa

Bricen kanssa pyörittiinkin sitten vuokra-auton kanssa vähän missä sattui. Viikonloppuna käytiin Santa Fen kuumilla lähteillä joka olikin varsin erikoinen paikka. Lähi maasto oli hippien valtakuntaa ja altaassa pyörikin kaiken näköstä hamppuheikkiä. Ehkä parhaana esimerkkinä täytyy mainita n 70 vuotias hombre joka oli saapunut paikalle traktorilla ja poltteli ties mitä kunnes kyllästyi kylpemiseen. Tämän jälkeen kyseinen herrasmies siirtyi traktoriinsa ja laitto jotain ikivihreetä poppia soimaan ja alotti jammailun (traktorin hytissä!!). Hauskaa kaikesta päätellen oli…

 552350.jpg

ALHAMBRA mainos

Seuraavana päivänä lähdettiin rannalle ja matkalla granadan paahtava helle muuttuikin rannikkoa lähestyttäessä sateeksi. Noh, ei muuta kuin kiukulla rannalle "aurinkoa ottamaan" ja uimaan. Brice oli vähän sitä mieltä että koko touhussa ei välttämättä ole järkeä ja mainitsi taas jotain "hulluista suomalaisista" mutta uimassa kuitenkin käytiin.

Samalla viikolla lähdettiin myös viimeistä kertaa nauttimaan sierra nevadan rinteistä. Mukaan saatiin toinen kämppis ja eräs saksalais vahvistua. Sää oli jälleen kerran paras mahdollinen ja aamulla jäässä olleet rinteetkin paranivat puoleenpäivään mennessä ihan hyvään kuntoon. Vuorilta löytyi myös muita tuttuja ja loppujen lopuksi laskettiinkin aika isolla porukalla mikä ei tosin ollut paras mahdollinen valinta koska kahta espanjalais lautailijaa piti odottaa vähän väliä.

 552345.jpg

Viimeistä kertaa laskemassa tällä kaudella

Laskettelun jälkeen suunnattiin kämpille vaihtamaan sukset leirintä varusteisiin. Suunnitelmissa oli alun perin viettää yö jollain pienellä rannalla mutta loppujen lopuksi päädyttiin lähtemään Javierin tilan läheisyydessä sijaitsevalle vuorelle, jossa olimme jo olleet joulukuun aikana. Paikalle päästiin vasta pimeän tultua ja leiripaikan löytämisessä olikin pieniä ongelmia. Lisäksi huipulla tuuli (kuten aina) melkoisesti ja grillaussuunnitelmat jouduttiinkin laittamaan jäihin. Kylmä olut pelasti kuitenkin tilanteen ja loppujen lopuksi yö teltassa esihistoriallisella asuinalueella olikin ihan hauska kokemus.

Telttailun jälkeen lähdettiin autolla kohti malagaa noutamaan Mikkoa lentokentältä. Tämän jälkeen vahvistuksen saanut ryhmämme suuntasi kohti rannikkoa kulkevaa tietä etsimään sopivaa grillipaikkaa. Sopiva paikka löytyi lopulta ja viimein grillikin saatiin syttymään. Illalla Granadassa alettiin maistelemaan paikallisia oluita ja niinhän siinä sitten kävi että osa ryhmästä väsähti rankan matkustamisen jälkeen mutta osa taas sai niinkin paljon energiaa että ilta jatkui aina discoteekkiin asti.

 552342.jpg

Grillipaikka

Seuraavana aamuna lähdettiin jo aikaisin liikenteeseen viemään Briceä lentokentälle ja viettämään päivää rannalla ennen muiden turistien noutamista lentokentältä. Mikon kanssa päätettiin myös vierailla kaukaisen tuttavamme kahvilassa torremolinoksessa mutta paikka oli kiinni ja myöhemmin syykin tähän selvisi. Aika kului kuitenkin rannalla aurinkoa ottaessa ja valtaisia turistijoukkoja ihmetellessä. Surullista että joillekin tämä hotelli/baari/rantakylä on ainoa asia espanjasta. Torremolinoksessa kun oltiin, niin pitihän sitä poiketa myös paikalliseen suomibaariin, suomi-oluen kiilto silmissä. Olut oli kuitenkin loppu ja oli tyydyttävä lonkeroon… täytyy sanoa että sekin maistui pitkän tauon jälkeen hyvälle! Koska olutta ei kuulemma torresta löytynyt suuntasimme fuengirolaan ja Avenida Finlandialta löytyi viimein kauppa jossa oli KARHUA! Illalla olutta juodessa karhu maistui ehkä paremmalle kuin koskaan aikaisemmin.

 552347.jpg

Mikko torremolinoksen rannalla

 552349.jpg

Suomibaari

Koska auto piti palauttaa vasta seuraavana iltana, käytiin perjantaina sierra nevadalla ihmettelemässä paikkoja. Illalla alettiin sitten Mikon kanssa ihan tosissaan taas ottaa olutta ja monen mutkan kautta päädyttiin baariin missä olutta sai litran tuopeissa. Kenties tästä johtuen osa porukasta väsähtikin kesken parhaimman menon!

552346.jpg

Sierra nevadalla

552340.jpg

El Toro

Viikonloppuna kierreltiin paikallisia kauppoja ja toreja ja kaikenlaista ostettavaa löytyi. Shoppailu kierroksen jäljiltä hervannassa taidetaan edelleen haaveilla liian kalliista lihaspaidasta…

 

Maanantaina aamuyöllä kävin viemässä Mikon malagaan ja tämän jälkeen käytiin ajelemassa Alpujarran vuoristokylissä ja mm syömässä espanjan korkeimmalla sijaitsevassa kylässä. Vuoristotiet olivat todella nautittavia ajaa tämän kertaisella kisa-autolla!

 552339.jpg

Alpujarrassa

 552343.jpg

Hyndai WRC

Kiitokset vielä kaikille vieraille, oli hauskaa ja nähdään viimeistään suomessa!

¡Hasta la vista!