Viime viikonloppuna vuokrattiin taas auto ja lähdettiin pariksi päiväksi reissuun. Koska auton sai lauantai aamuna vasta yhdeksältä niin pakkohan sitä sitten oli perjantaina hakea vauhtia kaupungilta. Lopputulos oli jälleen että parin tunnin yöunien jälkeen raahauduttiin auton takapenkille nukkumaan. Onneksi tällä kertaa kuskivuorot oli arvottu jo hyvissä ajoin.

Granadasta ajeltiin ensin Rondaan ihmettelemään kaupunkia joka on rakennettu kahdelle eri vuorelle ja jossa  vuorien välillä on syvä rotko. Näiden eri kaupunkien välillä olevalta vanhalta sillalta oli aika vaikuttava näkymät läheisellä maaseudulle.

Rondasta ajeltiin Cadiziin jossa oltiin myös yötä hostellissa. Koska oli jo ilta niin kaupunkiin tutustuminen jäi kiertelyyn keskustan alueella ja läheisellä rannalla. Ennen hostelliin paluuta käytiin tietysti myös katsastamassa muutama paikallinen pikku baari! Lyhyen vierailun jälkeen Cadiz vaikutti kuitenkin mukavalta ja varmaankin joskus keväällä olisi mukava palata takaisin nauttimaan atlantin rannoista.

Seuraavana aamuna oltiinkin sitten tavallisuudesta poiketen liikkeellä jo melko aikaisin. Hostellissa viime yönä bilettäneet nukkuivat vielä kun keittiössä nautittiin jo hostellin tarjoamaa ilmaista aamiaista eli cafe con leche:a. Cadizista ajeltiin länsi rannikkoa etelään ja pysähdyttiin ainoastaan toteamaan että kyllähän ne Tariffan rannat ovat melkoisen komeita. Tänne on pakko tulla takaisin opettelemaan surffausta kunhan vedet ensin lämpenevät!!!

339483.jpg
Kaveri yritti surfata mutta eihän siitä mitään tullu!

Aamupäivällä saavuttiin Gibraltarille ja kun viimein löydettiin oikea tie niin suunnattiin ensimmäiseksi upper rockille apinoita moikkaamaan. Kierros vuoren rinteillä ei ollut mikään halpasetti sillä alueelle menosta joutui maksamaan 13 €. Kaiken lisäksi eksyttiin auton kanssa väärälle polulle ja sieltä ei sitten enää päässytkään takaisin huipulle. No, nähtiin sentään muutama näistä kuuluisista apinoista ja tsekattiin muutama luola, mukaan lukien paikka jonka englantilaiset sotilaat olivat louhineet joskus aikojen saatossa. Tästä kyseisestä luolasta oli hyvät näkymät Gibraltarin pohjois puolella ja samalla kun katseltiin maisemia niin huomattiin että lentokone oli lähdössä paikalliselta lentokentältä. Autotie katkaistiin liikennevaloilla ja sitten vaan odoteltiin että kone pääsee ilmaan!

339479.jpg
Mono de Gibraltar.

Tällä reissulla oli sen verran tiukka aikataulu että ei ehditty enää kiertelemään Gibraltarin niin brittiläiseen keskustaan. Syynä tähän oli muiden vaihtureiden hieman liian positiivisisin odotuksin laatima aikataulu ja tämän seurauksena juostiinkin vaan koko ajan paikasta toiseen. No, parin takapenkillä nautitun oluen jälkeen tämäkin asia unohtui ja kotimatka saattoi alkaa.