Real Madrid – Española 4 – 3!!!

 

Perjantain ja lauantain välisenä yönä (12.5) lähdettiin kämppiksen kanssa bussilla kohti madridia. Tavoitteena valloittaa espanjan pääkaupungin lisäksi myös Real Madridin kotikenttä Santiago Bernabeu. Vahvistukseksi saatiin vielä Nikinho portosta. Pidennetty viikonloppu sujui jotakuinkin tutuissa merkeissä eli päivällä kierreltiin kaikenlaisia mahdollisia nähtävyyksiä ja illalla tutustuttiin sitten paikalliseen yöelämään.

644352.jpg

Plaza sol

 

Reissun kohokohta oli ehdottomasti Real Madridin matsi. Lippujen ostaminen oli espanjalaiseen tapaan tehty mahdollisimman hitaaksi ja lippujonon ympärillä pyöri varmaankin 100 mustanpörssin kauppiasta. Loppujen lopuksi saatiin kuitenkin lailliset liput ja 30 €:lla pääsi ihan hyville istumapaikoille.

644348.jpg

Vihdoinkin liput matsiin!

 

Itse pelistä ei tapahtumia puuttunut. Kotijoukkue päästi ensin Españolin 1 – 3 johtoon mutta mätti toisella puoliajalla kolme maalia ja voitti lopulta 4 – 3!!! Voiton varmistuttua koko stadion oli täysin sekaisin ja juhlat sen mukaiset. Täytyy sanoa että parempaa matsia ei varmaan voi livenä nähdä!

644345.jpg

Stadionilla voiton jälkeen

 

 

Sunnuntaina kierreltiin kaupungilla ja käytiin tutustumassa kuninkaan palatsiin. Komea oli asunto ja vaikka Juan Carlosta ei tällä kertaa nähtykään niin ihan käymisen arvoinen paikka. Palatsilta jatkettiin Atochalle ihmettelemään vanhaan rautatieasemaan rakennettua tropiikkia. Ihan hauska idea, suomessa toijalan asemalle voisi tehdä samanlaisen tempun. Samalla rautatieasemalla sijaitsee myös madridin pommi iskun muistomerkki, joka kaikessa yksinkertaisuudessaan on vaikuttava.

644346.jpg

Kuninkaan linna

644342.jpg

Atochan viidakko

Illalla olikin sitten vuorossa todellinen klassikko, eli suomi jääkiekon mm-finaalissa. Niinhän siinä sitten TAAS kävi että kultaa ei tarvinnut madridin suihkulähteissä juhlia. Eipä tuo loppujen lopuksi kauheasti harmittanut, kisoja kun ei voinut kauhean intensiivisesti espanjasta käsin seurata. Iltaa jatkettiin kuninkaallisissa maisemissa pussikaljaa nauttien varsin kansainvälisellä kokoonpanolla.

644356.jpg

Piknikillä korelaisten kanssa

644359.jpg

El tigre & chicos

Maanantaina käytiin puistossa, jonka nimestä ei edelleenkään ole mitään käryä, ja joka sijaitsee aivan Madridin keskustassa. Paikka oli melkoisen suuri ja keskelle puistoa oli rakennettu pieni järvi jossa oli myös mahdollisuus vuokrata veneitä soutelua varten. Belgialainen kämppis oli ihan liekeissä tällaisesta mahdollisuudesta mutta loppujen lopuksi homma osoittautui liian kalliiksi. Illalla käytiin vielä paikallisten erasmusten kotibileissä. Bileet sinänsä olivat ihan hauskat mutta jengin jakautuminen (jälleen kerran) ranskaa / jotain muuta kieltä puhuviin hieman hiljensi menoa. Loppuilta etsittiinkin sitten paikallisten opiskelijoiden avulla jotain fiestaa, mutta kun pääsimme pelipaikalle, juhlat olivat jo suurimmaksi osaksi ohi.

644357.jpg

Kaveri otti koko plazan haltuun

Tiistaina oli jälleen ohjelmassa kaupungilla kiertelyä mutta hieman rauhallisemmin koska viikko portossa tulisi joka tapauksessa olemaan melko intensiivinen.


Lisää päivityksiä tulossa...

Hasta la Pasta