Koska tämä blogi käsittelee suurimmaksi osaksi allekirjoittaneen vaihto-opiskelu vuotta niin mainitaan nyt muutama sana itse opiskelustakin. Ensimmäiset kolme kuukautta Granadassa oli opiskelun puolesta pääasiassa luennoilla istumista. Koska kaikki opetus oli espanjaksi, luennoilla joutui tosissaan keskittymään että ymmärsi edes jotain professorien puheesta. Elektroniikan laitoksen luennoilla meno oli lähestulkoon samanlaista kuin suomessa, siellä ei ymmärtänyt yhtään mitään.

Erasmus opiskelijoille järjestetty espanjan kurssi oli erittäin mukava, sillä siellä tutustui helposti uusiin ihmisiin ja lähestulkoon jokaisten tuntien jälkeen kielen opiskelua jatkettiinkin jossain paikallisessa kuppilassa. Kurssi on tarkoitettu kaikille erasmus-opiskelijoille joten ihmisiä tapaa eri puolilta eurooppaa.


Tässä jutussa on pakko mainita myös erääseen kurssiin liittyvä harjoitustyöprojekti. Kyseisellä kurssilla vaihtarien piti tehdä tentin sijaan harkkatyö kotimaassa tapahtuneesta ympäristökatastrofista. Koska suomesta ei sopivaa aihetta löytynyt päätimme tehdä työn eräästä ukrainalaisesta ydinvoimalasta, Tsernobylistä. Työ oli mahdollista tehdä pareittain joten päätimme tehdä sen yhdessä suomalaisen kaverin kanssa. 

Ensimmäinen edellytys onnistuneen harjoitustyön tekemiseen oli löytää koululta paikka, jossa oli paitsi lämmintä, myös nettiyhteys ja pistorasia kannettavaa varten. No, nettiyhteys toimii koko kampusalueella ja pistorasioitakin on siellä täällä mutta ilmeisesti koko joulun ajan kylmänä olleesta rakennuksesta ei ensin alkuun löydetty lämmintä huonetta! Reilun tunnin etsimisen jälkeen totesimme että kirjasto on ainoa oikea paikka ja pienten järjestelyjen jälkeen Team Finland aloittikin työskentelyn toimistossaan.


377338.jpg

Oficina en biblioteca.

Samaisesta harkkatyöstä pidettiin myös n 20 minuutin mittainen esitelmä, joka ensin alkuun tuntui aika jäätävältä idealta, koska espanja ei oikein vielä sujunut kunnolla. Loppujen lopuksi sekin meni kai ihan hyvin, kaikki paikalliset istu koko ajan kiltisti hiljaa ja yritti ilmeisesti kuunnella mitä me selitettiin. Edes Raisan kommentti "las vacas adentro!" ei aiheuttanut minkäänlaista reaktiota! Proffakin oli tyytyväinen, yritti ensin kysyä jotain lisätietoja mutta koska me ei osattu vastata niin totesi vaan että kiitos, hyvinhän se meni!

Kavereilla oli sama edessä seuraavalla viikolla ja hyvin sujuneiden esitelmien jälkeen päätettiinkin espanjalaiseen tapaa aloittaa juhlinta yliopiston kahvilassa…

377342.jpg 

Despues del Laser Show!!!