Madridin reissun jälkeen portugalin ihmemaassa olikin sitten melkoisen intensiivinen viikko. Mukaan matkaan lähtivät vielä Leban ja allekirjoittaneen lisäksi Henning alias Hullu Saksalainen ja vantaan suurmies Duudson. Ensimmäinen päivä sujui melkoisen rauhallisesti aikaerosta toipuen ja jonkun kreikkalaisen tytsin synttäreitä juhlien. Illalla käytiin ihan vaan yhdellä oluella paikallisessa baarissa jossa oli todella kätevä maksusysteemi. Eli sisälle mentäessä lyödään läpyskä käteen johon sitten saa aina leiman kun ostaa jotain. Lopuksi tämä kortti näytetään kassalla ja maksetaan sitten kerralla kaikki ostokset. Koskahan tämä käytäntö rantautuu suomen maalle?

650427.jpg

Tästä se taas lähtee

650424.jpg

Ensipurasu

 

Seuraavana aamuna ohjelmassa oli ensin Leban parturointi, jonka jälkeen päästiin vihdoin atlantin hiekkarannoille. Hiekka oli kuumaa ja vesi kylmää mutta kokonaisuudessa varsin onnistunut rantapäivä. Mainittakoon että futiksen/lentopallon osto puhumattakaan sen täyttämisestä ilmalla ei ole portugalissa aivan helppo tehtävä. Tämäkin kuitenkin onnistui lopulta. Ai niin ja kameran kanssa kannattaa olla tarkkana hiekkarannalla…

650434.jpg

Tommin aamuherätys!

650435.jpg

Tukka lähtee

650426.jpg

En la playa

650433.jpg
Isännät rannalla

Perjantaina lähdettiin kävelylle joen varrelle ja päästiin tutustumaan johonkin paikalliseen viinikellariin. Kierroksen lopussa oli mahdollisuus myös maistella maailman kuuluja portviinejä ja tätä tilaisuutta ei jätetty käyttämättä! Juomat olivat loppujen lopuksi niin herkullisia että ostimme yhden pullon mukaankin. Yritin myös kysellä kesätöitä viinin maistajana mutta edes työkokemus säkylän kotihepu oy:ssä ei vakuuttanut esittelijää.

650432.jpg

650436.jpg

viiniä maistelemassa

650425.jpg

 Turistit

650429.jpg

Mestari vislaa!!!

Lauantaina oli reissun ensimmäinen urheilupäivä. Aamupalan jälkeinen siirtymä juna-asemalle juostiin niin vauhdilla että keuhkot meinasivat revetä. Kaikeksi onneksi tästä aamulenkistä ei ole olemassa kuva todisteita. Naisten kutsuistahan ei tunnetusti kieltäydytä eli suuntasimme isolla porukalla Bragaan, jossa sijaitsi suuren suuri puisto. Paikalle päästiin loppujen lopuksi, vaikka joku turisti mummo yrittikin estää linja-auton matkan viimeiseen asti. Raskaan kävelyreissun jälkeen nautittiin piknik ja tämän jälkeen alettiin suunnittelemaan siirtymää portoon. Bragan juna-asemalla oli yleisön käyttöön tarkoitettu tietokone josta saatiin näkyviin myös legendaarinen kummelin normipäiväsketsi!

650421.jpg

Braga

650422.jpg

piknikillä

650423.jpg

normipäivä!

Viikonlopun lähestyessä loppuaan pelattiin myös portugalin futis liigan viimeinen kierros. Koska Fc Portolla oli mahdollisuus voittaa kyseinen sarja, niin lähdimme mestaruusjuhlien kiilto silmissä baariin katsomaan ratkaisevaa peliä. Niinhän siinä sitten kävi että mestaruus tuli ja juhlat olivat sen mukaiset. Porton keskusaukio täyttyi hetkessä faneista ja mestaruuslauluja laulettiin ties kuinka monta kertaa! Juhlien lähestyessä huipennustaan tapahtui kuitenkin jotain varsin odottamatonta. Porton huligaaniryhmä otti jostain syystä tähtäimeensä meidät ja paikallinen Nils Mulgersson kutsui meikäläisenkin villiin tanssiin jossa nyrkkejäkään ei säästelty. Tämän seurauksena ryhmämme päätti suorittaa taktisen vetäytymisen kohti päämajaa. Kuten jo Nikinhon blogissa mainittiin, kyseinen operaatio sujui varsin rauhallisesti suomalaisten kirosanojen saattelemana. Tilanteen rauhoituttua tuikattiinkin vielä FC Porton mestaruuskaulaliinat tuleen ja ainakin allekirjoittaneesta tuli Benfican kannattaja.

650430.jpg


Mestaruusjuhlissa riitti vauhtia

650431.jpg

Viimeisiä kuvia ennen Nils Mulgerssoneja

Seuraavat päivät sujuivatkin sitten rauhallisemmin. Maanantaina oli vuorossa erään espanjalais tytön läksiäiset. Samalla alkoi itsekin miettiä että vaihtovuosi tosiaan lähenee loppuaan ja paluu karuun pohjolaan on väistämättä edessä. No, päseepähän ainakin saunaan.

650428.jpg 

Läksiäisbileet

650443.jpg

Ikiaikainen viininkuljetusvene, tällainen on saatava mökille!

Kokonaisuudessaan viikko portossa oli varsin onnistunut. kiitokset vielä kerran Nikolle & Nikolalle majoituksesta!

Hasta proxima...