Pitäis koodata harkkatyötä yhteen kurssiin mutta koska inspiraatio on aika heikko, niin käytetään nyt sitten aika tehokkaasti blogin päivittämiseen.

Toissa viikolla vuokrattiin saksalaisen kaverin kanssa auto ja suunnattiin Valenciaan. Jotta matka tulisi halvemmaksi, niin takapenkki täytettiin italialais-jampoista, jotka olivat matkalla samaan määränpäähän. Reissun tarkoituksena oli katsastaa Duudsonin välimeren välittömässä läheisyydessä sijaitseva erasmus-tukikohta ja samalla tutustua las fallas fiestaan.

 

Valenciassa oli siis kyseisellä viikolla Las Fallas, eli paikallinen kaupunki festivaali. Täytyy sanoa että enpä ole aikaisemmin vastaavaa menoa nähnyt. Kaupunki oli täynnä juhlijoita eri maista ja eri puolilta espanjaa, väkeä riitti katujen täydeltä ja bileet jatkuivat läpi yön! Itse juhlan keskipisteenä olivat erilaiset fallasit, eli kuvassa näkyvät hassut "patsaat". Vuoden aikana jokainen kaupunginosa rakentaa oman fallasinsa ja uusien suunnittelu ja rakentelu aloitetaan heti juhlien loputtua. Festivaalin viimeisenä päivänä fallasit poltetaan taivaan tuuliin keskellä kaupunkia! Kuulostaa vaaralliselta mutta näyttää hyvältä! Tämän lisäksi perinteisiin kuuluu päivittäin useaan otteeseen järjestettävät ilotulitukset. Joka yö klo 01 oli todella suuri ja näyttävä ilotulitus jollaista en ole ennen nähnyt! Paikallinen nuoriso räjäyttelee myös jatkuvasti omia ilotulitteitaan jotka ainakin desibeli tasoltaan taitavat olla jo suomessa kiellettyjä.

477404.jpg

Fallas

Kaupungissa oli muutenkin paljon nähtävää. Paikallinen tiedekeskus, Ciutat de les Arts i de les Ciències, tarjoaa monia mahdollisuuksia ja kävimme mm tiede- ja valtamerikeskuksessa. Kuulostaa ehkä tylsältä mutta paikka oli oikeasti mielenkiintoinen ja parempi vaihtoehto krapulassa nukkumiselle. Ehkä parhaimpana kokemuksena mainittakoon Museo de las ciencias: ssa oleva kansainvälisen avaruuskeskuksen pienoismalli ja avaruuslentoa jäljittelevä simulaattori. Duudsonin kanssa kun istuttiin avaruussukkulan turvavöissä, ei voinut olla ajattelematta kummelin "normipäivä" sketsiä, sen verran aidon tuntuinen tilanne oli!! Valtamerikeskus oli myös näkemisen arvoinen ja erityisesti veden alainen käytävä jossa voi kävellä päällä uiskentelevien haiden seurassa!


 

Valenciassa oli myös mahtavat rannat, ja tosiaan ainoastaan 300 metrin päässä D:n asunnolta. Vaikka ilmat olivatkin vielä melko "viileät" n. 18 – 20 astetta, niin rannalla pystyi jo ottamaan aurinkoa. Itse asiassa uimassakin käytiin vaikka merivesikään ei vielä ollut kesälämpötiloissa. Kävimme myös katsomassa La Liga matsin, Valencia - Santander. Morientes ja Villa olivat huomattavasti huonommassa iskussa kuin espanjan em-karsinta pelissä ja Valencia hävisikin pelin 0 - 2.


 

Kaiken kaikkiaan reissu oli varsin onnistunut. Bileitä riitti ja vaikka vanhempi juhlaväki väsähtikin välillä niin hauskaa oli! Tulevina vuosina pitää varmaan palata juhlimaan uudestaan Las Fallasia…


 

Mukana vielä pari kuvaa jotka kertomat ehkä enemmän kuin tuhat sanaa!


477398.jpg

Hassut sedät!

477400.jpg

Henning: Onks sulla Tommi mitään huomenna???

477402.jpg
Normipäivä

477403.jpg

Tiedepuisto


477407.jpg

Akvaariossa uiskenteli myös muutama iso hai


477406.jpg

Joka yö oli mahtava ilotulitus!


477413.jpg
Duudsoni taas ainoa kuka juo kaljaa!

477460.jpg
Huhu kertoo että tyttöjen vaatteet vähenivät tämän kuvan ottamisen jälkeen!