Viime viikon perjantaina oltiin pitkästä aikaa laskettelemassa. Granadassakin satoi ensin torstaina lunta joten sen jälkeen oli pakko lähteä seuraavana aamuna mäkeen. Uutta lunta ei loppujen lopuksi ollut kovinkaan paljon, vain muutaman sentin. Tilanne oli kuitenkin huomattavasti parempi kuin ennen joulua, jolloin olin edellisen kerran laskemassa Sierra Nevadalla.

Bussimatka Granadasta Pradollaanoon kestää normaalisti 45 minuuttia mutta koska uusi lumi haittasi matkantekoa, bussiin piti puolivälissä matkaa asentaa lumiketjut. Tähän kului melkoisesti aikaa ja tämän jälkeen myös vauhti oli melko hiljainen. Loppujen lopuksi koko matka kesti lähemmäs kaksi tuntia.

Kun vihdoin pääsimme mäkeen, näytti siltä että sää on jälleen täydellinen.  Aamupäivän ajan olikin aurinkoista mutta pienenä miinuksena ylhäällä oli melkoisen kylmä tuuli. Se ei kuitenkaan haitannut menoa sillä mieltä lämmitti kummasti uusi lumi joka mahdollisti tällä kertaa myös laskut rinteiden ulkopuolella.

377262.jpg

Kämppikseltä loppuu vauhti kesken!!! Kuva aamupäivältä jolloin sää oli vielä aurinkoinen.

Iltapäivällä sää huononekin sitten ihan yhtäkkiä. Ensin tuuli yltyi ja sen jälkeen alkoi lumisade joka laski näkyvyyden nollaan. Suurin osa hisseistä suljettiinkin loppujen lopuksi tuntia ennen normaalia ja muutenkin laskeminen yhdessä rinteessä hirveässä lumisateessa miljoonan espanjalaisen aloittelijan kanssa ei enää tuntunut järkevältä. Bussia odotellessa oli hyvää aikaa nauttia afterskistä, ja tämän jälkeen väsynyt ryhmämme suuntasi takaisin kohti Granadaa.